Bakgrund

Jag är frilansjournalist med enskild firma, baserad i Stockholm. Sedan januari 2015 är jag anställd vid Svenska Afghanistankommittén.

Åren 2007–2011 levde jag längre perioder i Dakar, Senegal, varifrån jag gjort en rad reportage i svenska medier (dagstidningar, SR, branschtidningar). Åren 2001–2007 var jag redaktör för tidskriften Hivaktuellt vid först Folkhälsoinstitutet, sedan Socialstyrelsen.

Sedan 2007 jobbar jag för olika uppdragsgivare och har bland annat skrivit om hiv och sexuell hälsa, genusrelaterat, internationella utvecklingsfrågor, sociala frågor med mera.

Jag är primärt skribent men har under senare år gjort en del radio, som jag tycker är ett fantastiskt medium.

Jag gör även konferensrapporter och andra typer av dokumentation samt en del informationsuppdrag. Uppdragsgivare jag haft är till exempel Sida, Statens institutionsstyrelse, Gullers grupp, Socialstyrelsen, Statens folkhälsoinstitut och Hiv-Sverige.

Mina reportage från Senegal har till exempel handlat om mänskliga rättigheter, könsstympning och andra sociala frågor – för Sydsvenskan, Sveriges Radio, Amnesty Press, OmVärlden och Insikt. Och ett konstreportage från Dakarbiennalen för SvDs livsstilsmagasin K i maj 2010.

Reportage och artiklar från Sverige under de senaste åren har publicerats i DN, SvD, Insikt, Omvärlden. Det har bland annat handlat om genusfrågor, hivforskning, manlig omskärelse och identitet.

Som frilansjournalist har jag i ökande omfattning ägnat mig också åt fotografi då jag vid en hel del reportage – framför allt i Senegal – själv varit såväl skribent som fotograf. Ett litet urval av mina bilder finns i litet format här intill under fliken Bilder.

Jag var 2008-2015 medlem av konsultkooperativet Context, som en av sex frilansande konsulter och journalister med internationella utvecklingsfrågor som gemensam nämnare.

Contextsamarbeten där jag själv medverkat har handlat om konferensdokumentation, informationsbroschyrer, artiklar om bistånd för olika webbplatser, utvärdering och textredigering.  Uppdragsgivare har till exempel varit Sida, Palmecentret, Forum Syd, Svenska kyrkan, Plan Sverige, Rädda Barnen, Länsstyrelsen Östergötland med flera.

Mer om mina uppdrag och min bakgrund kan du hitta under flikarna Journalistik, där det finns länkar till artiklar och radioreportage, Andra arbeten samt CV.